Business Internaţional

Celebrul jurnalist, autor de bestseller-uri, Tom Wolfe a murit la vârsta de 88 de ani

Celebrul jurnalist, autor de bestseller-uri, Tom Wolfe a...

Autor: Alex Ciutacu

16.05.2018, 17:01 1767

Tom Wolfe, un autor al cărui jurnalism inovator a ajutat la crearea unui nou gen de nonficţiune în cărţi precum „The Electric Kool-Aid Acid Text” şi „The Right Stuff”, a murit. Acesta avea 88 de ani, potrivit NBC.

Moartea lui Wolfe a fost confirmată de agentul său, Lynn Nesbit.

Wolfe a fost unul dintre primii practicaţi ai aşa-numitului „Jurnalism Nou”, un stil care îmbină flerul beletristicii cu jurnalismul tradiţional.

Acesta a acoperit numeroase subiecte şi a scris mii de materiale, printre care diverse cronici ale Americii, prin care a introdus cititorii în peisaje precum contracultura mişcării hippie sau cursa spaţială.

Acesta a introdus expresii originale în scriitura americană precum „The Me Generation” (Generaţia Eu).

Mai târziu în carieră s-a bucurat de succes ca autor de romane, imortalizând înalta societate din New York în bestseller-ul „The Bonfire of the Vanities”. Cartea, un protret al lăcomiei şi al puterii din Manhattan-ul anilor 1980, a fost adaptată mai târziu într-o peliculă cu Tom Hanks şi Bruce Willis.

„Nu este doar un simbol american, dar are şi o reputaţie literară internaţională imensă. A fost unul dintre cei mai modeşti şi buni la suflet oameni pe care i-am cunoscut. Niciodată nu am avut o dispută în cei mulţi ani de colaborare”, a spus Lynn Nesbit, agentul lui Wolfe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO