Business Internaţional

Celebrul Yahoo plănuieşte să devină „Uber-ul economiilor”: Pui bani deoparte împreună cu mai mulţi oameni şi îi foloseşti pe ai celorlalţi atunci când ai nevoie

Celebrul Yahoo plănuieşte să devină „Uber-ul...

Autor: Alex Ciutacu

21.01.2018, 08:02 14373

Marile companii de tehnologie din toată lumea au avut un impact profund asupra fiecărui sector economic, începând de la librării până la companii de taxe, schimbând în totalitate unele industrii precum cea hotelieră. Acum, Yahoo Finance caută elemente pentru a crea un serviciu de sharing în sectorul de finanţe şi economii personale ale oamenilor, potrivit Quartz.

Compania lansează astăzi o aplicaţie numită Tanda. Utilizatorii pot forma grupuri de cinci sau nouă oameni pentru a-şi îndeplini împreună scopurile de economisire pe termen scurt, precum economisirea unor bani pentru vacanţă.

Utilizatorii depun o anumită sumă de bani lunar într-un fond comun şi pot stabili împreună când şi în ce ordine vor ptrimii banii. Primele două persoane care îşi retrag banii, plătesc o anumită taxă, în timp ce ultima persoană care îşi retrage banii primeşte un bonus.

Conceptul nu este neapărat nou. Modul de funcţionare este următorul: Cinci persoane decid să economisească fiecare 50 de dolari într-un termen de cinci luni, fiecare persoană adăugând în fond astfel 10 dolari pe lună. Pe rând, în fiecare lună, un membru al grupului primeşte 50 de dolari până când cercul este complet.

Tanda oferă un scor pentru fiecare persoană în funcţie de modul în care şi-au desfăşurat activitatea în grupurile din care au făcut parte. Un scor ridicat îi permite unui utilizator să participe în fonduri care funcţionează cu sume mai mari de bani.

Oamenii tineri sunt mult mai dispuşi să îşi încredinţeze banii firmelor de tehnologie decât sunt părinţii sau bunicii lor, potrivit unui raport realizat de compania Bain.

Consumatorii din Marea Britanie şi Statele Unite au situat Paypal şi Amazon la fel de sus precum băncile când vine vorba de a încredinţa banii unei entităţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO