Business Internaţional

Cetăţenii Uniunii Europene ar putea avea WI-FI gratuit în parcuri şi librării până în 2020

Cetăţenii Uniunii Europene ar putea avea WI-FI gratuit...

Autor: Anca Olteanu

10.12.2016, 11:19 75

Propunerea lui Junker presupune dezvoltarea unui program cu WI-FI gratuit, de mare viteză, pentru fiecare sat şi oraş european, până în 2020. Consiliul European a aprobat propunerea pe 2 decembrie. Iniţiativa trebuie aprobată de Parlamentul European, care include reprezentanţii aleşi direct de statele membre, înainte să fie adoptată ca o reglementare a Uniunii Europene.

Uniunea Europeană are de cheltuit doar 120 de milioane de euro pentru infrastructura necesară. Orice instituţie guvernamentală poate aplica pentru o finanţare de 20.000 de euro pentru fiecare comunitate. Uniunea Europeană se aşteaptă ca 8.000 de comunităţi să primească WI-FI gratuit, folosind numele de reţea „Wifi4EU”.

Dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, ţara nu va putea beneficia de reglementări. Totuşi, mai multe autorităţi locale britanice oferă WI-FI gratuit în librăriile locale şi muzee, potrivit unui newsletter al „The Greater London Authority”, principala instituţie administrativă a oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO