Business Internaţional

China are un nou lider în topul celor mai bogaţi oameni din ţară: averea lui a crescut cu 14 miliarde de dolari în zece luni

China are un nou lider în topul celor mai bogaţi oameni...

Autor: Ştefan Stan

28.08.2014, 16:37 7825

Jack Ma, co-fondatorul şi preşedintele Alibaba, cel mai mare retailer online din China, a devenit cel mai bogat om din ţară, cu o avere de 21,8 miliarde de dolari, conform indicelui miliardarilor calculat de Bloomberg. Printre activele pe care le deţine se numără şi 7,3% din Alibaba, care se pregăteşte pentru cea mai mare listare bursieră din istoria Statelor Unite, şi aproape jumătate din Alipay, un serviciu separat de plată online.

Jack Ma este cu 5,5 miliarde de dolari mai bogat decât Ma Huaten, fondatorul celei mai mari companii de Internet din China după valoarea de piaţă. Robin Li, fondatorul motorului de căutare Baidu, se află pe locul trei în topul celor mai bogaţi oameni din a doua economie mondială.

Conform celui mai recent clasament realizat de revista americană Forbes, în luna octombrie 2013, Jack Ma ocupa locul 8 în topul celor mai bogaţi oameni din China, cu o avere de 7,1 miliarde de dolari. În acelaşi clasament prima poziţie era ocupată de Wang Jianlin, cu o avere de 14,1 miliarde de dolari. 

”Boom-ul averilor  în China a fost destul de rapid, în special pentru antreprenori precum Jack Ma, care au creat afaceri care beneficiază de pe urma clasei de mijloc chineze”, a spus Tony Hsu, un manager din Shanghai.

Alibaba, cel mai mare retailer online din China, plănuieşte să se listeze pe bursa din New York luna viitoare, iar estimările pentru IPO se ridică la 154 de miliarde de dolari. Participaţia lui Ma în companie este evaluată la 11,3 miliarde de dolari. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO