Business Internaţional

China avertizează că îşi va apăra interesele comerciale în faţa Statelor Unite, după ce Donald Trump a anunţat tarifele pentru importuri de bunuri chinezeşti

China avertizează că îşi va apăra interesele...

Autor: Dan Straut, Mediafax

25.03.2018, 15:36 157

Liu He, care este consilierul economic principal al preşedintelui chinez Xi Jinping, i-a spus lui Steven Mnuchin că Beijingul este „gata să îşi apere interesele naţionale”, dar speră că „ambele părţi vor rămâne raţionale şi vor lucra împreună”, a informat agenţia oficială de ştiri chineză Xinhua, citată de BBC.

Convorbirea telefonică se consideră a fi cel mai înalt nivel de contact dintre cele două guverne de la anunţarea de joi a preşedintelui american Donald Trump a tarifelor.

Potrivit surselor citate, vicepremierul chinez a acuzat de asemenea SUA că a încălcat regulile de comerţ internaţional, după ancheta asupra practicilor chineze de proprietate intelectuală.

Donald Trump şi-a anunţat intenţiile de a impune taxe de până la 60 de miliarde de dolari (42,5 miliarde de lire sterline) de mărfuri din China, acuzând China de furtul de proprietate intelectuală. Anunţul a afectat pieţele bursiere globale şi a amplificat temerile legate de un război comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO