Business Internaţional

China cere tuturor părţilor să renunţe la provocări pentru rezolvarea crizei din Peninsula Coreea

China cere tuturor părţilor să renunţe la provocări...

Autor: Marian Avram, Mediafax

22.09.2017, 17:20 148

”Toate părţile ar trebui să se reţină, nu să se provoace reciproc. China se opune programelor balistice şi nucleare ale Corei de Nord şi am condamnat fiecare test efectuat de Phenian. Aceasta este poziţia noastră publică şi cred că Phenianul este conştient de asta”, a declarat Kang.

”Situaţia actuală din Peninsula Coreea rămâne complicată şi sperăm că toate părţile vor aborda problema cu scopul de a proteja pacea şi stabilitatea din regiune. Acum trebuie să respectăm strict rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi să căutăm mijloace pentru a rezolva problema prin intermediul dialogului”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Poziţia Beinjingului vine la câteva ore după ce Phenianul a anunţat că ar putea lua în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific, iar Kim Jong-un a precizat că va lua ”contra-măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite ca răspuns în faţa ameninţărilor preşedintelui american, Donald Trump.

Ulterior, Donald Trump, a postat un mesaj pe Twitter, în care a scris că liderul de la Phenian, Kim Jong-un, este un ”nebun”, adăugând că va fi testat cum nu a mai fost până acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO