Business Internaţional

China, exporturi şi importuri peste aşteptări în mai

China, exporturi şi importuri peste aşteptări în mai

Autor: Catalina Apostoiu

09.06.2017, 00:00 510

China a raportat exporturi şi importuri peste aşteptări pe luna mai în pofida scăderii preţurilor materiilor prime, evoluţie ce sugerează că economia ţării rezistă mai bine decât era de aşteptat în pofida creşterii dobânzilor şi a răcirii pieţei imobiliare.

Temerile privitoare la economia chineză au reînviat după ce agenţia de rating Moodyís a retrogradat ratingul de credit al ţării, declarând că se aşteaptă ca soliditatea financiară a economiei ţării să se erodeze în anii următori pe fondul încetinirii creşterii şi acumulării de datorii. Importurile au fost solide în ultimele luni, creşterea fiind în mare măsură generată de minereul de fier şi alte material folosite în sectorul construcţiilor aflat în creştere puternică, în timp ce exporturile au consemnat o revenire graţie cererii mondiale mai robust după câţiva ani de declin.

Creşterea exporturilor şi importurilor a sfidat aşteptările, accelerându-se faţă de luna aprilie. Exporturile pe mai au avansat cu 8,7%, în timp ce importurile au crescut cu 14,8%.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO