Business Internaţional

China ia noi măsuri de control al populaţiei: Fiecare maşină nouă din China va trebui să aibă cip de urmărire începând din 2019

China ia noi măsuri de control al populaţiei: Fiecare...

Autor: Alex Ciutacu

17.06.2018, 16:49 323

Sistemul de supraveghere implementat de statul chinez urmăreşte deja feţele oamenilor prin camere din spaţiile publice. Acum, guvernul îşi propune să urmărească şi maşinile cetăţenilor, potrivit Quartz.

Începând cu 1 iulie, Ministerul de Securitate Publică al Chinei va superviza un program prin care plănuieşte să instaleze cipuri de identificare cu frecvenţă radio în parbrizul fiecărei maşini noi înregistrate.

În timp ce instalarea cipurilor nu va deveni obligatorie încă de anul acesta, obţinerea unei „plăcuţe de înmatriculare electronice”, aşa cum o numesc autorităţile, va fi necesară începând cu anul viitor, potrivit Wall Street Journal.

Planul, despre care autorităţile susţin că e făcut să scadă nivelul de congestionare a traficului, implică instalarea a sute de mii de cipuri pe maşinile personale ale cetăţenilor.

Sistemul de urmărire a fost testat în unele părţi din China – precum oraşul Wuxi din regiunea Tianjin şi unele părţi ale Beijingului – începând cu anul 2016.

O subsidiară a firmei de telecom ZTE – una dintre companiile care se află în centrul războiului comercial dintre SUA şi China – se află printre companiile care au dezvoltat standardele şi tehnologia pentru acest program, care va ajuta şi la realizarea unui al plan al chinezilor, şi-anume impulsionarea industriei locale de cipuri.

În timp ce această tehnologie ete utilizată şi în alte ţări, abordarea Chinei în segmentul de supraveghere a populaţiei ridică îngrijorări cu privire la modul în care va fi utilizată de fapt tehnlogia.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO