Business Internaţional

China, între ciocan şi nicovală: Oţelarii ţării se plâng că importurile ieftine de oţel din UE şi Japonia le afectează businessul, în timp ce Xi Jinping încearcă să evite tarifele lui Trump

China, între ciocan şi nicovală: Oţelarii ţării se...

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2018, 12:27 224

China a anunţat astăzi că va lansa o investigaţie cu privire la importurile de oţel inoxidabil ale ţării, în valoare de 1,3 miliarde de dolari, după ce o serie de oţelării din mediul privat s-au plâns că ritmul importurilor le afectează businessul şi industria locală, potrvit Reuters.

Ministerul Comerţului a anunţat astăzi că investigaţia va viza importurile de oţel inoxidabil din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, care aproape s-au triplat anul trecut.

Mutarea vine în urma unor sesizări din partea Shanxi Taigang Stainless Steel, şi din partea altor patru oţelării deţinute de stat, printre care divizia de oţel inoxidabil a Baosteel. Acest grup de companii acuză importurile pentru preţurile în scădere de pe piaţă.

China produce şi consumă aproximativ jumătate din oţelul inoxidabil din lume, utilizat la construcţia clădirilor pentru că protejează structura împotriva coroziunii.

În timp ce plângerea vizează opt producători străini, include de asemenea şi o listă de companii chinezeşti.

Anumite companii din mediul privat şi-au construit fabrici de oţel inoxidabil în Indonezia în ultimii ani, datorită costurilor scăzute de producţie.

O parte semnificativă din producţia Indoneziei a fost vândută către China, atrag atenţia analiştii.

Creşterea rapidă a importurilor a afectat piaţa din China, potrivit plângerii depuse de Shanxi Taigang împreună cu celelalte companii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO