Business Internaţional

China scoate la bătaie proiecte de 317 milioane de dolari pentru investitorii privaţi

China scoate la bătaie proiecte de 317 milioane de...

Autor: Anca Dumitrescu

25.05.2015, 11:03 249

Comisia pentru Dezvoltare Naţională şi Reformă a explicat într-un comunicat că proiectele vor fi realizate sub forma unor parteneriate public-private, transmite Reuters.

Instituţia nu a precizat dacă între investitorii privaţi se vor afla şi companii străine.

Pe măsură ce creşterea economică încetineşte, autorităţile chineze încearcă să limiteze îndatorarea autorităţilor locale şi recurg tot mai mult la parteneriate public-private, un model pe care nu l-au folosit în mod obişnuit, pentru a acoperi deficitul tot mai mare de finanţare.

Lista de proiecte se referă la 29 de regiuni, între care şi capitala Beijing şi provincia Jiangxi din sud-estul ţării.

Între proiecte se numără unul în valoare de 51,9 miliarde de yuani (8,4 miliarde dolari) pentru construcţia a două linii de metrou în oraşul Hangzhou din estul Chinei şi un altul de 6,4 miliarde de yuani (1 miliard de dolari) pentru construcţia unui spital în Urumqi, capitala regiunii Xinjiang.

Autorităţile de la Beijing încearcă să ţină sub control datoriile autorităţilor locale, estimate la circa 3.000 de miliarde de dolari, dar au apărut semne că măsurile au un efect negativ asupra proiectelor existente.

Guvernul a cerut băncilor, la jumătatea acestei luni, să menţină creditarea şi să nu reducă mărimea împrumuturilor pentru proiectele autorităţilor locale aflate în derulare, în special cele pentru construcţia de linii de metrou şi de locuinţe ieftine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO