Business Internaţional

China vinde TGV-uri Pragăi

China vinde TGV-uri Pragăi

Autor: Catalina Apostoiu

01.01.2017, 08:00 1955

China a semnat un contrat de vânzare a trei garnituri de trenuri de mare viteză Cehiei, primul contract încheiat de aceasta într-o ţară din Uniunea Europeană, scrie Le Figaro.

Grupul CRRC Zhuzhou Locomotive a semnat un contract cu compania feroviară cehă Leo Expres în valoare de 20 de milioane de euro. Trenurile vândute Pragăi vor putea circula cu o viteză de 160 km/h şi vor fi compatibile cu reţelele feroviare din Polonia şi Slovacia. Prima garnitură va fi livrată la mijlocul anului 2018.

În timp ce acesta reprezintă primul contract semnat de China în UE, contractul nu este primul de acest gen încheiat în restul continentului: în 2015, acelaşi grup chinez a livrat o garnitură de acelaşi tip Macedoniei, care urma să achiziţioneze şase astfel de garnituri în total.

În restul lumii, eforturile Pekinului de a-şi comercializa tehnologia feroviară peste hotare nu au avut un succes similar: un proiect prevăzut în Mexic a fost anulat în 2015. În schimb, un contract a fost semnat anul trecut în Indonezia pentru o linie cu o lungime de 160 de km. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO