Business Internaţional

China vrea să aloce cel puţin 360 miliarde de euro sectorului energiei verzi până în 2020

China vrea să aloce cel puţin 360 miliarde de euro...

Autor: Catalina Apostoiu

08.01.2017, 19:49 184

China intenţionează să cheltuiască peste 360 miliarde de euro până în 2020 pentru dezvoltarea industriei energiei regenerabile, a anunţat recent agenţia pentru energie a ţării, potrivit The New York Times.

Administraţia naţională pentru energie a ţării a pus la punct un plan prin care China ar trebui să ajungă să domine una dintre industriile cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din lume, chiar în perioada în care SUA, sub conducerea lui Donald Trump, se pregătesc să urmeze direcţia opusă. Potrivit agenţiei chinezeşti, China va crea peste 13 milioane de noi locuri de muncă în sectorul energiei verzi până în 2020 şi va reduce nivelul gazelor nocive care contribuie la încălzirea globală.

China a depăşit Statele Unite cu un deceniu în urmă, preluând prima poziţie în lume în ceea ce priveşte nivelul emisiunilor de gaze toxice. Ani la rând industriile sale petrolieră şi a cărbunelui au prosperat sub conducerea unor patroni politici puternici şi sub principiul de creştere mai presus de orice al Partidului Comunist. Potrivit estimărilor Greenpeace, China a instalat în medie mai mult de o turbină eoliană şi a acoperit cu panouri solare echivalentul unui teren de fotbal pe oră în fiecare zi în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO