Business Internaţional

CIA înfiinţează o unitate specială care va evalua ameninţarea nucleară din Coreea de Nord

CIA înfiinţează o unitate specială care va evalua...

Autor: Andrei Ionascu

11.05.2017, 12:31 76

CIA a creat primul centru de misiune concentrat pe o singură ţară, care reuneşte resurse din mai multe unităţi. Noua structură va colecta şi analiza informaţii despre armele nucleare deţinute de regimul de la Phenian şi despre tehnologia cu rază lungă de acţiune a rachetelor balistice, care ar putea extinde ameninţarea militară în Oceanul Pacific.

Măsura vine ca urmare a unor informaţii potrivit cărora Coreea de Nord ar urma să demareze cel de-al şaselea test nuclear. Statele Unite, prin vocea preşedintelui Donald Trump, nu au exclus un atac militar care să împiedice Coreea de Nord să-şi dezvolte capacităţile nucleare.

"Întrucât ameninţările cu care se confruntă naţiunea noastră sunt dinamice, CIA trebuie să continue să evolueze pentru a le aborda", a declarat purtătorul de cuvânt al CIA, Jonathan Liu.

Unitatea specială va reuni persoane din diferite zone ale CIA - de analiză, de operaţiuni, cibernetice şi altele - care anterior nu au cooperat îndeaproape şi va colabora cu întreaga comunitate de securitate naţională a SUA.

''Înfiinţarea centrului de misiune ne permite să integrăm şi să direcţionăm în mod mai specific eforturile CIA împotriva ameninţărilor serioase provenite din Coreea de Nord împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor lor'', a precizat directorul agenţiei, Mike Pompeo.

În 2015, CIA a creat 10 centre de misiune, şase regionale şi patru tematice, în cadrul unui proces de modernizare şi într-un efort de a aprofunda mai multe operaţiuni desfăşurate în lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO