Business Internaţional

Cine a fost omul din umbra campaniei de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Ce l-a determinat să se razbune pe David Cameron

Cine a fost omul din umbra campaniei de ieşire a Marii...
26.06.2016, 15:09 4212

Dominic Cummings, în vârstă de 44 de ani, este un consilier politic britanic şi directorul de campaniei oficiale şi de succes în favoarea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, scrie Financial Times.

Această campanie reuşită cu succes, a marcat, de asemenea, un triumf personal al lui Cummings în faţa lui David Cameron.

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

La începutul constituirii guvernului de coaliţie,  David Cameron a încercat să-l împiedice pe politicianul Michael Gove să-l angajeze pe  domnului Cummings în calitate de consilier său special, Cameron se temea că acest lucru va duce spre o dezbinare.

Cummings a lucrat pentru Michael Gove din 2007 până în ianuarie 2014, în primă fază în opoziţie şi apoi în calitate de consilier special în cadrul Departamentului de Educaţie, după alegerile generale din 2010.

Cummings a declarat că posibilitatea de a avea o piaţă unică europeană în domeniul serviciilor ar fi "profund distructiv (foarte distructiv)" pentru Marea Britanie. Guvernul susţine că aceasta trebuie să rămână în UE, pentru că sectorul serviciilor din ţară s-ar pierde în cazul în care au fost excluse de pe piaţa unică, care este în prezent în curs de extindere pentru a acoperi serviciile. Dar, Cummings a spus că nu a acceptat acest lucru.

Închisoarea unde deţinuţii sunt atât de înfricoşători încât nici gardienii nu intră. Instituţia este păzită doar la exterior de poliţişti

Cummings a refuzat să excludă perspectiva existenţei unui al doilea referendum dacă Marea Britanie votează să părăsească UE. Un aspect important este că UE poate oferi noi concesii, ceea ce face un al doilea referendum atractiv. Boris Johnson, a cochetat o dată cu această idee, dar a renunţat la ea după ce a fost batjocorit de Cameron Commons.

Cele două grupe principale ale campanie Brexit, Boris Johnson şi Nigel Farage, s-au insultat public reciproc pe tot parcursul campaniei.

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO