Business Internaţional

Cine conduce de fapt Coreea de Nord şi de ce este ţara un ”regat”

Cine conduce de fapt Coreea de Nord şi de ce este ţara...

Autor: Mediafax

26.05.2015, 10:34 1338

Coreea de Nord nu ar fi condusă în realitate de Kim Jong-un, ci de o altă putere căreia ”liderul suprem” al ţării i se supune.

Propaganda nord-coreeană induce ura faţă de Statele Unite ale Americii şi iubire nemărginită pentru liderul suprem al ţării, Kim Jong-un.

Profesorul Han S. Park, directorul Departamentului de Afaceri Internaţionale de la Universitatea din Georgia, a analizat regimul de la Phenian şi şi-a prezentat concluziile pentru CNN.

”Coreea de Nord este un regat. Liderul nu este ales, acesta este dat. Dacă vrem să înţelegem Coreea de Nord, trebuie să înţelegem sistemul. Coreea de Nord este condusă de partid, nu de Kim Jong-un”, spune Han S. Park.

Kim Jong-un este descris adesea ca fiind un monarh socialist, la fel ca tatăl şi bunicul său. Kim Jong-un conduce o naţiune militarizată cu o istorie lungă de dinastii.

Kim Jong-un este de 3 ani liderul a 25 de milioane de nord-coreeni, însă profesorul Park spune că majoritatea deciziilor sunt luate de lideri influenţi din partid.

Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO