Business Internaţional

Cine este familia Walton, una dintre cele mai puternice dinastii americane, mai bogată decât Bezos, Gates, Buffett sau fraţii Koch. De unde provine averea de peste 170 de miliarde de dolari

Cine este familia Walton, una dintre cele mai puternice...

Autor: Alex Ciutacu

19.05.2018, 09:00 2538

Averea netă a familiei Walton, care deţine lanţurile de supermarketuri Walmart şi Asda, are o avere de 175 de miliarde de dolari în 2018, potrivit topului lansat de Sunday Times, citat de publicaţia Quartz.

Ziarul Sunday Times a calculat averile pe baza averii identificabile, precum terenuri, proprietăţi şi alte active precum piese de artă, cai de curse şi acţiuni la bursă.

Calculele nu includ conturile bancare.

Walmart este cel mai mare business din lume din punct de vedere al veniturilor, cu peste 485 de miliarde de dolari în 2017. A fost fondat de Sam Walton, care a murit în 1992, la vârsta de 74 de ani.

Unul dintre moştenitori, Alice Walton, a crescut averea familiei cu colecţia sa de artă în valoare de 500 de milioane de dolari şi cu donaţia sa în acţiuni către organizaţia caritabilă a familiei, în valoare de 225 de milioane de dolari, potrivit calculelor surselor citate.

Averea familiei o depăşeşte pe cea a fraţilor Koch care deţin a doua cea mai mare companie din mediul privat.

David şi Charles Koch sunt pe locul doi în clasament cu o avere combinată de 120 de miliarde de dolari, urmaţi de Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 113 miliarde de dolari.

Top cinci este combinat de Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu o avere de 91 de miliarde de dolari, şi de „Oracolul din Omaha” – Warren Buffett – cu o avere de 90 de miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO