Business Internaţional

Cine este Michael Wolff, autorul cărţii care a zguduit Casa Albă: Cum s-a întâlnit cu Trump şi ce surse a folosit pentru afirmaţiile din carte

Cine este Michael Wolff, autorul cărţii care a zguduit...

Autor: Răzvan Botea

07.01.2018, 13:15 285

Michael Wolff este autor, eseist şi jurnalist american, câştigător al premiului Mirror şi National Magazine. Este autorul a şapte cărţi, printre care şi o biografie a lui Rupert Murdoch – preşedintele Fox News Channel  - şi cartea momentului pe Amazon şi Apple iBooks Store, „Fire and Fury – Inside the Trump White House” .

„Fire and Fury – Inside the Trump White House”  a zguduit Washingtonul prin afirmaţiile autorului Michael Wolff, acesta spunând despre Trump că este un preşedinte nefuncţional, care nu a dorit să câştige alegerile şi care are obiceiul să se culce cu soţiile prietenilor săi, scrie The Guardian.

Cartea a fost dezminţită ca fiind o ficţiune tabloidă, însă autorul susţine că are surse solide din interiorul echipei de campanie a preşedintelui şi din interiorul Case Albe.

Donald Trump scria joi pe twitter: „Nu am autorizat accesul autorului cărţii mincinoase în Casa Albă ,de fapt l-am refuzat de câteva ori! Niciodată nu am vorbit cu el pentru carte. Este plină de minciuni, interpretări greşite şi surse false.”

Wolff îi replichează preşedintelui: „Atunci ce făceam (n.r: la Casa Albă) dacă el nu ma voia acolo? Cu siguranţă am vorbit cu preşedintele. Dacă şi-a dat seama că este un interviu sau nu,  asta nu ştiu, însă cu siguranţă discuţia nu a fost confidenţială.”

Acesta adaugă: „Am vorbit cu persoane care se întâlnesc zilnic cu preşedintele. Ideea iniţială, cand am început să scriu cartea, a fost răspunsul la întrebările: cum este să lucrezi cu Donald Trump, cum poţi lucra cu Donald Trump şi cum te simţi ştiind că ai lucrat cu Donald Trump?”

Cartea a avut un mare succes, ajungând într-o zi de pe locul 48.499 pe locul 1 în topul celor mai bine vândute cărţi de pe Amazon. Criticile lui Bannon la adresa familiei lui Trump nu se opresc doar aici: conform cărţii, fostul şef de campanie o caracterizează pe Ivana Trump ca fiind „proastă ca o cărămidă”.

Autorul Wolff descrie o Casă Albă nefuncţională, condusă de un preşedinte care de fapt nu ar fi vrut să câştige alegerile. Şocul victoriei lui Trump a lăsat-o pe Melania trump în lacrimi, scrie Wolff în cartea sa.

Într-un alta pasaj al cărţii, Wolff scrie: „Lui Trump îi plăcea să spună că unul dintre lucrurile pentru care merită să trăieşti este să te culci cu soţiile prietenilor”.

Wolff susţine într-o notă de autor că publicaţia sa se bazează pe mai mult de 200 de interviuri, inclusiv mai multe conversaţii dintre preşedinte şi staff-ul său.

Sanders, secretarul de presă al administraţiei Trump, spune că Trump nu a avut niciodată o discuţie cu Wolff de când a preluat conducerea Casei Albe. Secretarul de presă spune despre carte că este o „ficţiune tabloidă ieftină”.

 
 
 
 

  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO