Business Internaţional

Cine este republicanul Mike Pence, cel care va fi al doilea om în Statele Unite ale Americii, după preşedintele ales Donald Trump

Cine este republicanul Mike Pence, cel care va fi al...

Autor: Bianca Dorobanţu

12.11.2016, 20:30 5109

Republicanul Mike Pence, 57 de ani, guvernator al statului Indiana, va fi al doilea om ca importanţă în Statele Unite ale Americii, ocupând funcţia de vicepreşedinte al ţării, după ce magnatul Donald Trump a fost ales preşedinte săptămâna trecută. 

Deşi Pence are o lungă carieră în sfera politică în spate, acţiunile sale s-au concentrat mai mult în interiorul statului Indiana, unde este guvernator din 2013, scrie The Telegraph. El a fost membru al Camerei Reprezentanţilor între 2001 şi 2013, considerându-l  pe John F Kennedy unul dintre modelele care l-au inspirat să intre în politică.

El provine dintr-o familie de irlandezi catolici democraţi şi a fost crescut de alături de cei cinci fraţi ai săi în Indiana. S-a căsătorit în 1985 şi are trei copii, Michael, Charlotte and Audrey şi a fost gazda unei emisiuni de radio conservatoare în anii ’90.

Pentru parcursul său îndelungat în partidul Republican, el este considerat o alegere sigură pentru a deţine funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii.

El este în favoarea reducerii taxelor şi cheltuielilor şi este sceptic în privinţa schimbărilor climatice, sprijinind o serie de măsuri legislative în Indiana care interzic căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi care îngrădesc dreptul femeilor de a face avort, notează Mirror.

Pence a sprijinit şi războiul din Irak, cerând demonstraţii de forţă ale armatei americane, ca răspuns la provocările Rusiei – aspect în privinţa căruia el şi Donald Trump nu s-au pus de acord.

Totodată, el şi Donald Trump au personalităţi total diferite: în timp ce magnatul care va ocupa fotoliul de la Casa Albă este prin natura sa un „showman”, Pence este foarte echilibrat. Spune despre sine că este un „creştin, conservator şi republican, în această ordine”, scrie USA Today.

Deşi atât el, cât şi Trump sunt pro deţinerii de arme, Pence a subliniat că este dispus să limiteze accesul de a achiziţiona arme persoanelor suspecte de terorism.

Totuşi, cele mai multe neînţelegeri dintre Mike Pence şi Donald Trump se referă la imigrare, Pence catalogând propunerea preşedintelui ales de a interzice accesul musulmanilor în ţară drept „ofensatoare şi neconstituţională”.

Foto: Towleroad.com

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO