Business Internaţional

Cine sunt cei mai influenţi investitori din Silicon Valley care au pariat pe afaceri care i-au transformat în miliardari peste noapte

Cine sunt cei mai influenţi investitori din Silicon...
21.08.2016, 11:00 3288

Lumea afacerilor poate fi foarte atractivă pentru persoanele cu iniţiativă şi cu simţ antreprenorial, marii investitori reuşind să îşi împartă timpul între tranzacţiile de pe piaţă şi pasiunile pentru cămăşi cowboy sau pilotatul elicopterelor.

1. Jim Goetz este un investitor american la Sequoia Capital companie de investiţii de capital americană, din Silicon Valey. Sequoia Capital a investit în 2011 suma de 8 milioane de dolari în aplicaţia WhatsApp, iar Goetz a fost cel care a condus afacerea, aceasta fiind singurul pariu făcut de american la Sequoia. El face parte din boardul Whatsapp şi Jove Software, dar şi din alte companii şi a mai investit în AdMob şi Paolo Alto Networks.

2. Steve Anderson este fondator şi partener la Baseline Ventures, companie de investiţii de capital, cu sediul în San Francisco,California, fiind cunoscut pentru investiţia făcută în Instagram, care a fost vândută ulterior către Facebook pentru un miliard de dolari.

3. Chris Sacca deţine Lowercase Capital, un fond de investiţii şi este cel care a pariat pe Uber, serviciul alternativ celui de taxi, care a luat amploare în întreaga lume. Sacca a mai investit şi în alte start-up-uri, cum ar fi Twilio, Docker, Lookout şi Automatic. Compania sa, Lowercase Capital a fost una dintre primele care au investit în Instagram, iar Sacca este cunoscut pentru cămăşile sale cowboy pe care obişnuieşte să le poarte şi pentru aroganţa sa.

 4. Mary Meeker, partenerul general al companiei Kleiner Perkins Caufield & Byers, specializată în investiţii în tehnologie este supranumită „regina internetului” după ce în 1995 a anticipat succesul pe care îl vor avea site-urile şi internetul. În timpul în care a fost manager al diviziei de cercetare la firma Morgan Stanley, Meeker a creat peste 500.000 de joburi noi, iar afacerea a crescut cu peste 1,5 trilioane de dolari în 20 de ani, potrivit Forbes.

5. Peter Fenton este unul dintre cei şase acţionari ai companiei americane Bechmark în portofoliul căreia intră Twitter, Uber sau Dropbox. Fenton deţine o parte dintre acţiunile Twitter şi este persoana care a facilitat negocierea unei tranzacţii de 420 de milioane de dolari între VMWware şi SpringSourceăs. Pentru a se relaxa, Fenton participă la triatloane şi pilotează elicoptere, scrie Forbes.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO