Business Internaţional

Cine va câştiga pariul maşinilor electrice? Volkswagen a investit încă 40 de miliarde de euro în baterii – Atât valorează Tesla în prezent

Cine va câştiga pariul maşinilor electrice? Volkswagen...

Autor: Alex Ciutacu

04.05.2018, 18:30 2188

 La doar câteva ore după ce Musk a criticat analiştii Tesla pentru că ar pune întrebări „plictisitoare”, compania a primit o lovitură majoră.

Volkswagen a anunţat că a scris un cec pentru o comandă de baterii pentru maşini electrice care echivalează valoarea totală de piaţă a Tesla – 40 de miliarde de euro, potrivit Forbes.

Achiziţia vine la doar câteva săptămâni după ce Volkswagen a investit 20 de miliarde de euro în baterii.

Până în 2025, VW plănuieşte să vândă 3 milioane de maşini electrice pe an, a transmis Herbert Diess, CEO-ul companiei.

În timp ce Musk a încercat să devină simbolul industriei, acesta se regăseşte încolţit de producătorii auto giganţi şi de bugetele lor de investiţii.

Volkswagen produce mai multe maşini în patru zile decât Tesla într-un an şi îşi foloseşte toată capacitatea financiară şi inginerească pentru a se revanşa pentru scandalul Dieselgate.

„Până în 2020 le vom oferi clienţilor peste 25 de modele noi de maşini electrice, şi peste 20 de modele hybrid”, a transmis Diess. „În doar câţiva ani, ţintim să punem pe şosele cea mai mare flotă de maşini electrice din lume”.

Cel mai mare producător auto va echipa 16 fabrici şi le va pregăti pentru construcţia de maşini electrice până în 2022, în plus faţă de cele trei fabrici pe care le are în prezent, a transmis în luna martie compania Volkswagen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO