Business Internaţional

Coafura costă. Franţa îi plăteşte stilistului preşedintelui 11.000 de dolari pe lună, aproape cât salariul unui ministru

Coafura costă. Franţa îi plăteşte stilistului...

Autor: Lorena Cornea

17.07.2016, 16:05 654

Stilistul lui Francois Hollande câştigă lunar aproape 11.000 de dolari, un salariu doar de trei ori mai mic decât salariul preşedintelui francez şi chiar mai mare decât salariul pe care îl câştigă un europarlamentar (9.122 dolari), a scris Bloomberg.

Cifrele au ieşit la iveală şi au fost confirmate de guvernul francez după ce revista Canard Enchained a publicat o imagine a contractului stilistului şi detalii despre job-ul acestuia. Aparent, Olivier B. (stilistul) trebuie să fie disponibil la orice oră din zi şi din noapte, dar acest lucru tot nu explică de ce salariul unui coafor este comparabil cu cel al consilierilor preşedintelui.

„Cu toţii trebuie să ne aranjăm parul, nu-i aşa?”, a spus Stephane Le Foll, purtător de cuvânt al guvernului, potrivit Bloomberg. „Înţeleg de ce oamenii îşi pun întrebări şi judecă. Dar nu este vorba despre oricine, atâta tot.”,a continuat Le Foll.

Problema cu stilistul pune la îndoială cuvântul lui Hollande, care în 2012 promitea că va fi un lider mai puţin excentric decât Nicolas Sarkozy, care a dobândit porecla de „Preşesintele cu bling-bling-uri” în urma vacanţelor sale exotice. Nici sincronizarea nu este una prea bună pentru peşedinte, întrucât Hollande este în mijlocul promulgării unei legi care umrează să diminueze beneficiile angajaţilor şi va uşura procedurile de concediere.

Scandalul cu salariul coaforului vine după un alt incident din urmă cu câţiva ani, când s-a dovedit că preşedintele, care este cel mai nepopular preşedinte francez din istorie, îşi folosea biroul din Palatul Elysee pentru a chema un pantofar să-ilustruiască pantofii scumpi de piele.

Hollande nu stă prea bine în cursa pentru preşedinţie, în 2017 urmând să fie ales noul preşedinte al Franţei. Hollande câştigă suma de 16.557 de dolari, excluzând bonusările şi beneficiile marginale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO