Business Internaţional

Coaliţia cafelei: Nestle plăteşte 7 miliarde de dolari pentru dreptul de a vinde produse ambalate Starbucks în afara cafenelelor magazinului

Coaliţia cafelei: Nestle plăteşte 7 miliarde de dolari...

Autor: Alex Ciutacu

07.05.2018, 13:21 337

Gigantul Nestle va plăti 7,15 miliarde de dolari către Starbucks pentru drepturile de a vinde produse ambalate Starbucks in afara cafenelelor magazinului, potrivit Bloomberg.

Alianţa subliniază eforturile Nestle de a câştiga mai mulţi băutori de cafea în Statele Unite, unde produsele precum Nespresso şi Nescafe au fost înlocuite de produsele companiei JAB Holding. Compania de investiţii controlată de familia de miliardari Reimman a cheltuit peste 30 de miliarde de dolari pentru a-şi construi propriul imperiu al cafelei, achiziţionând active precum Keurig Green Mountain şi Peet.

Acesta a adăugat că preţul pentru brand ar putea părea exagerat, însă investiţia se va acoperi în trei-patru ani. „Permite brandului Nestle să câştige teren la scară largă în SUA, iar acesta a fost un punct slab până acum”.

Practic, Nestle va comercializa produsele ambalate ale Starbucks în cadrul lanţurilor de distribuţie pe care le are în prezent, iar produse precum Nespresso şi Nescafe vor fi în continuare comercializate sub eticheta Nestle, nu sub cea Starbucks.

Luni, la ora 13.00, acţiunile companiei Nestle erau în creştere cu 1%, şi se tranzacţionau la preţul de 77 dolari per acţiune.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO