Business Internaţional

Coaliţia fragilă a lui Tsipras începe să tremure: ministrul grec al apărării ameninţă cu demisia

Coaliţia fragilă a lui Tsipras începe să tremure:...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

02.07.2015, 11:32 2148

Biroul premierului s-a grăbit să-şi împace partenerul de coaliţie.

Potrivit publicaţiei, la câteva ore după o reuniune tensionată între premierul stângii radicale şi partenerul său naţionalist, Biroul lui Alexis Tsipras a emis un scurt comunicat în care afirmă că "nu există - nu a existat şi nu va exista - vreo propunere din partea Guvernului grec de reducere a cheltuielilor militare".

Reuniunea a vut loc după ce Guvernul a trimis marţi Comisiei Europene (CE), Băncii Centrale Europene (BCE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI) o propunere care includea o reducere a cheltuielilor militare cu 200 de milioane de euro în 2016 şi 400 de milioane de euro în 2017 "printr-un set de măsuri ţinitite, inclusiv o reducere a trupelor şi achiziţiilor".

Kammenos a reacţionat vehement faţă de propunere, potrivit unor surse citate de ziarul Kathimerini, ameninţând să părăsească fragila coaliţie în cazul în care propunerea nu este retrasă.

În cazul în care Grecii Independenţi ar ieşi de la guvernare, Guvernul lui Tsipras ar mai fi susţinut de 149 de parlamentari, faţă de 162 câţi numără în prezent majoritatea formată în jurul Syriza în Parlamentul grec, care are în total 300 de mandate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO