Business Internaţional

Comenzile germane pentru industria de inginerie au scăzut din cauza cererii mai slabe din străinătate

Comenzile germane pentru industria de inginerie au...

Autor: Bogdan Cojocaru

06.07.2018, 00:00 143

Comenzile germane pentru industria de inginerie au scăzut cu 1% în mai faţă de aceeaşi lună a anul precedent, din cauza diminuării cererii din străinătate, potrivit datelor asociaţiei industriale VDMA, scrie Reuters.

VDMA a explicat că scăderea reflectă creşterile neobişnuit de puternice din lunile anterioare. Contractele pentru produsele „Made in Germany“ de la clienţi străini au scăzut cu 2% în termeni reali, în timp ce cererea internă a crescut cu 1%. Economistul-şef al VDMA, Ralph Wiechers, a avertizat împotriva exagerării importanţei scăderii din luna mai.

„După o jumătate de an cu creşteri de aproape două cifre, sectorul ingineriei ia în mod evident o pauză“, a spus Wiechers. Producţia din sectorul ingineriei a crescut cu 4,2% în termeni reali în ritm anualizat în primele patru luni ale anului. „Sectorul ingineriei creşte fără probleme“, a spus Wiechers, adăugând că utilizarea capacităţii a depăşit 90% în aprilie.

Însă „există blocaje observabile în lanţul de aprovizionare şi mai presus de toate în ceea ce priveşte forţa de muncă disponibilă. Companiile ar putea produce mai mult dacă ar avea suficient personal calificat“, a mai spus Wiechers. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO