Business Internaţional

Comisarul Uniunii Europene pentru Comerţ, după războiul pornit de Trump: Uniunea Europeană este un aliat apropiat al SUA şi trebuie să fie scutită de noile tarife

Comisarul Uniunii Europene pentru Comerţ, după...

Autor: Teodora Marinescu

09.03.2018, 01:34 131

Donald Trump a anunţat că SUA va impune tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, adăugând că Mexic şi Canada vor fi scutite datorită Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA).

"Uniunea Europeană este un aliat apropiat al Statelor Unite şi suntem de părere că UE ar trebui scutită de aceste măsuri", a declarat Malmstrom într-un mesaj postat pe Twitter.

"Voi căuta să clarific probleme în următoarele zile. Aştept cu nerăbdare întrevederea cu Robert Lighthizer la Bruxelles", adăugat oficialul UE.

Cecilia Malmstrom, se va întâlni sâmbătă la Bruxelles cu Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri Comerciale, şi cu Hiroshige Seko, ministrul nipon al Comerţului, în contextul în care Washingtonul vrea să impună taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO