Business Internaţional

Comisia Europeană somează: Producătorul de chip-uri Qualcomm a fost amendat cu 1,2 miliarde de dolari după ce a încercat să cumpere loialitatea companiei Apple

Comisia Europeană somează: Producătorul de chip-uri...

Autor: Alex Ciutacu

28.01.2018, 18:00 183

Qualcomm a cheltuit miliarde de dolari încercând să cumpere loialitatea companiei Apple. Acum compania a fost amendată de braţul antitrust al Uniunii Europene şi somată să achite o amendă de 1,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Apple a fost „încolţită” de către Qualcomm în 2011 cu o ofertă care presupunea sume „seminificative”, singura condiţie fiind să cumpere chip-uri de la ei şi nu de la concurenţă, a transmis Comisia Europeană într-o declaraţie publică.

„Apple se gândea serios să facă o schimbare” de la chip-urile Qualcomm să treacă la cele de la Intel „ceea ce ar fi făcut o diferenţă foarte mare pentru Intel”, dar nu a putut face acest lucru până când înţelegerea cu Qualcomm nu a luat sfârşit în septembrie 2016, a transmis Margrethe Vestager, Comisar European al Competitivităţii.

„Asta însemna că niciun rival nu ar fi putut să învingă Qualcomm în această piaţă, indiferent de calitatea produselor lor. Vorbim de unul dintre cei mai mari şi mai importanţi clienţi din piaţă”, transmite Vestager.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO