Business Internaţional

Comisia Europeană suspendă fonduri pentru educaţie destinate Ungariei

Comisia Europeană suspendă fonduri pentru educaţie...

Autor: CătăIina Apostoiu

04.04.2016, 00:00 1196

Comisia Europeană a anunţat că va bloca transferul unor fonduri europene de aproximativ 40 miliarde de forinţi (130 milioane de euro) pentru modernizarea unor unităţi educaţionale din Ungaria, relatează Budapest Business Journal. Comisia şi-a justificat decizia spunând că numai o mică parte din fondurile transferate Ungariei au fost în realitate utilizate în scopurile prezentate în cererile originale de finanţare ale guvernului ungar.

Nandor Csepreghy, secretar de stat în cabinetul premierului, a declarat că nu crede că vor fi blocate mai mult de câteva milioane de forinţi şi că şcolile implicate în scandal vor fi obligate să acopere orice pierderi rezultate. Mii de profesori de la peste 250 de şcoli din Ungaria au organizat o grevă la nivel naţional la sfârşitul lunii martie, protestând împotriva acaparării sistemului educaţional de către guvern.

Unii dintre profesori au declarat că vor să redobândească drepturi pe care cred că le-au pierdut de când premierul Viktor Orban şi-a întărit controlul asupra sectorului. Aceştia s-au plâns de reducerea cheltuielilor pe educaie, cât şi în legătură cu poverile administrative şi flexibilitatea scăzută. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO