Compania canadiană Eldorado Gold nu va mai investi în minele pe care le are în Grecia

12 sep 2017 Autor: Bogdan Cojocaru

Compania canadiană Eldorado Gold, unul dintre cei mai mari investitori străini ai Greciei, a anunţat că îşi va suspenda investiţiile pentru minele pe care le are în această ţară. Investitorul se plânge de probleme cu adminsitraţia grecească, guvernul amânând eliberarea permiselor şi licenţelor, scrie Deutsche Welle.

Eldorado operează în Grecia prin subsidiara Hellas Gold şi deţine mine în nordul ţării. Exploatărilor li se opun părţi din comunităţile locale din motive care ţin de protejarea mediului, în timp ce unele autorităţi avertizează că pădurile vor fi culcate la pământ şi apa din sol va fi contaminată. Eldorado Gold a contrat astfel de argumente, spunând că execută lucrări de curăţare a mediului chiar şi pentru lucrările proprietarilor anteriori şi respinge acuzaţiile de poluare.

Compania canadiană a asigurat că va continua activităţile de mentenanţă, dar nu va mai investi în cele trei mine pe care le deţine în regiunea Halkidiki şi în două proiecte din provincia  Thrace.

„În pofida încercărilor de a colabora constructiv cu guvernul grec, continuă întârzierile cu emiterea permiselor şi licenţelor“, se arată într-un comunicat al companiei canadiene. „Aceste întârzieri au afectat negativ programul şi costurile proiectelor, blocând în cele din urmă capacitatea de a avansa eficient în dezvoltarea şi folosirea acestor active.“ Eldorado Gold are peste 2.000 de angajaţi în Grecia. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Compania canadiană
, Eldorado Gold
, mine
, grecia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide