Business Internaţional

Compania care taie în carne vie şi reduce salariile angajaţilor cu 25%

Compania care taie în carne vie şi reduce salariile...

Autor: Alex Ciutacu

06.08.2018, 14:18 26096

Jet Airways şi-a informat angajaţii că vor fi nevoiţi să suporte o reducere salarială de până la 25% din cauza unei creşteri a costurilor operaţionale ale companiei, pe fondul creşterii preţului petrolului şi a unei monede slabe, potrivit Economic Times.

Reducerile salarială vor varia între 5% şi 25% începând de luna acesta.

„Nu există un program cu privire la cât timp vor rămâne cu salariile reduse. De asemenea nu existş claritate cu privire la refinanţări ulterioare sau deduceri. Tot ce ştim este că reducerile încep luna aceasta pentru toţi angajaţii, de la manageri şi până la CEO”, spune o sursă din cadrul operatorului aerian.

Managementul de top al operatorului aerian a organizat şedinţe cu angajaţii pentru a-i informa cu privire la reducerea salarială, însă problema nu a fost acceptată cu uşurinţă iar şedinţele vor continua.

După ce a confirmat mutarea, compania a transmis că managementul senior a suportat deja o reducere salarială.

„Ca parte a măsurilor noastre de raţionalizare a costurilor, linia aeriană continuă să evalueze toate iniţiativele pentru a căpăta o eficienţă de business mai mare. Statul de plată este una dintre componentele importante a structurii costurilor iar conducerea superioară a fost lovită deja de reduceri salariale pentru a conduce prin puterea exemplului”, transmite compania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO