Business Internaţional

Compania de stat Air China suspendă zborurile spre Coreea de Nord

Compania de stat Air China suspendă zborurile spre...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

21.11.2017, 14:10 1406

Hotărârea a fost luată la o zi după ce Donald Trump a anunţat reincluderea Coreei de Nord pe lista "statelor care susţin terorismul", însă nu există informaţii clare potrivit cărora cele două decizii ar fi corelate.

Beijingul a susţinut deciziile luate de Organizaţia Naţiunilor Unite în privinţa regimului Kim Jong-Un, dar s-a opus sancţiunilor care ar fi putut afecta populaţia.

Zborurile au fost "suspendate temporar din cauza operaţiunilor nesatisfăcătoare", a declarat un angajat din biroul de presă al companiei Air China, care s-a prezentat doar cu numele de Zheng.

Zheng a mai adăugat că ultimul zbor spre Phenian a avut loc luni şi nu are niciun detaliu despre când va fi reluată activitatea.

Lu Kang, un purtător de cuvânt al ministrului chinez de Externe, a declarat că nu a auzit de hotărârea companiei Air China, spunând că o astfel de decizie este luată pe baza "operaţiunilor statului şi pieţei".

"Dat fiind că este o situaţia sensibilă şi complexă în peninsulă, sperăm că toate părţile implicate relevante vor face ceva pentru atenuarea tensiunii şi reluarea negocierilor şi dialogului pentru a rezolva problema nucleară din regiune", a adăugat Lu Kang.

Companiile aeriene au redus numărul zborurilor spre Coreea de Nord din cauza tensiunilor politice care atrăgeau un număr din ce în ce mai mic de turişti şi vizitatori.

În urma suspendării zborurilor companiei Air China, singura companie care mai efectuază zboruri între Coreea de Nord şi Asia a rămas compania statului nord-coreean, Air Kyoro, care leagă Phenianul de oraşele chineze Beijing, Shanghai, Shenyan şi Dandong şi de oraşul rus Vladivostok.

Statutul zborurilor companiei Air Kyoro este încă neclar, deşi site-ul oficial a anunţat că avionul care trebuia să plece, marţi, de la Beijing la Phenian, a decolat conform programului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO