Business Internaţional

Compania Snap a investit 352 de milioane de dolari de la începutul anului în diferite start-up-uri

Compania Snap a investit 352 de milioane de dolari de la...

Autor: Alex Ciutacu

13.11.2017, 17:53 172

Compania Snap, înfiinţată cu şase ani în urmă, a cheltuit un total de 352,4 milioane de dolari pentru achiziţionarea unei serii de start-up-uri, de la începutul anului până la sfârşitul lunii septembrie , conform ultimelor documente depuse de companie la Securities Exchange Comission, potrivit Business Insider.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, investiţiile sunt de cinci ori mai mari în 2017.

Creşterea aproape dramatică pe care o înregistrează compania la nivelul cheltuielilor subliniază cât de important este pentru modelul lor de business să achiziţioneze  alte business-uri.

Snap a raportat valoarea de 2,3 miliarde de dolari în cash şi active la sfârşitul trimestrului trecut, transmiţând că bugetul de investiţii încă este destul de mare.

Echipa de dezvoltare a companiei, condusă de veteranul Steve Hwang, stabileşte constant întâlniri cu fondatori ai diferitelor start-up-uri din piaţă, indiferent de dimensiunea acestora. La fel ca în cazul majoritatea întâlnirilor dintre companii, şedinţele nu progresează decât foarte rar mai departe de etapa de explorare.

Snap s-a întâlnit cu producătorul de drone Skydio, de exemplu, dar în ultimă instanţă a decis să nu cumpere şi să nu investească în start-up. O potenţială achiziţie a producătorului chinez de drone Zero Zero Robotics a fost de asemenea abandonată la sfârşitul verii după ce părţile nu au putut ajunge la un consens în privinţa preţului.

Compania se concentrează înspre domeniul advertising-ului. Recent, Snap a plătit aproape 100 de milioane de dolari pentru achiziţionarea companiei de advertising Metamarkets, potrivit TechCrunch.

Începând din 2014 compania a fost agresivă în achiziţii. Start-up-urile cumpărate sunt: LiveFoundry, Scan, Vergence Labs, Drop, Looksery, Obvious Engineering, Bitstrips, Vurb, Mobili, Cimagine, Zenly, Ctrl Me Robotics, Placed şi Strong Codes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO