Business Internaţional

Companiile farmaceutice se tem: Va exista sau nu un acord de circulaţie liberă a medicamentelor, după Brexit?

Companiile farmaceutice se tem: Va exista sau nu un acord...

Autor: Alex Ciutacu

16.10.2017, 18:30 85

Timpul se scurge şi nu există încă niciun acord referitor la circulaţia liberă a medicamentelor între Marea Britanie şi restul Uniunii Europene, potrivit Bloomberg.

O mulţime de probleme, printre care consilierea cu privire la transferul produselor şi la testarea lor în regiune, încă nu au fost rezolvate, spune Alan Morrison, vicepreşedinte al regulaţiilor pentru afaceri internaţionale, pentru compania Merck & Co, în cadrul unui interviu din Londra.

Probelma este acută, în special pentru companiile farmaceutice şi de biotehnologie, pentru care testarea separată a produselor şi transferarea lor prin alte canale decât cele de până acum, ar dura ani de zile.

„Vom putea face toate verificările la timp? Probabil că nu”, spune Morrison.

Îngrijorările cu privire la o separare cu multe efecte negative sunt din ce în ce mai mari după ce negociatorul şef din partea Uniunii Europene, Michel Barnier a spus săptămâna trecută că discuţiile cu Marea Britanie au ajuns „într-un impas”.

Pascal Soriot, directorul executiv al companiei AstraZeneca avertiza luna trecută că este imposibil pentru guvern să creeze noi tratate comerciale, să stabilească un alt cadru de lucru reglementat şi să dezvolte noi proceduri de transport al produselor, până în 2019.

„Ar putea fi câteva întârzieri administrative pentru anumite produse valabile în Europa” adaugă Morrison.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO