Business Internaţional

Conspiraţie la nivel mondial: Cel care trebuia să reglementeze criptomonedele în Coreea de Sud a fost găsit mort

Conspiraţie la nivel mondial: Cel care trebuia să...

Autor: Alex Ciutacu

25.02.2018, 17:28 17157

Jung Ki-joon, coordonatorul politicilor economice de reglementare din Coreea de Sud, a fost găsit mort în casa lui, la vârsta de 52 de ani, potrivit Wall Street Journal.

Cauza principală identificată de autorităţi a fost infarctul, însă anumite neconcordanţe îi îndeamnă pe poliţişti să continue cercetările.

„A murit din cauze necunoscute, în timp ce dormea. Inima lui se oprise deja atunci când a fost găsit”, a transmis un purtător de cuvânt al guvernului.

Autorităţile din Coreea de Sud au luat o poziţie strictă în faţa bitcoinului şi a celorlalte criptomonede, ceea ce a cauzat tranzacţionări masive, în urma ameninţărilor cu privire la interzicerea platformelor de exchange.

Agenţia de ştiri a statului, Yonhap, a transmis că Jung s-a aflat sub presiuni enorme începând din noiembrie anul trecut, când a fost numit principalul responsabil cu coordonarea acţiunilor de reglementare a criptomonedelor.

La începutul lunii, guvernul sud-coreean a transmis  o schimbare de poziţie cu privire la interzicerea platformelor de exchange şi a spus că va lua în considerare un nou cadru lucrativ pentru a licenţia astfel de servicii. La fel ca alte state, precum Japonia, Coreea de Sud încearcă să protejeze cetăţenii de efectele negative ale speculaţiilor din pieţele volatile ale criptomonedelor.

Poliţia din Coreea de Sud continuă să investigheze cauza morţii, potrivit Yonhap.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO