Business Internaţional

Consumatorii continuă să se îndepărteze de programele clasice de televiziune: După ce a trecut de pragul de 100 de milioane de utilizatori, valoarea acţiunilor Netflix au crescut cu 45% de la începutul anului

Consumatorii continuă să se îndepărteze de programele...

Autor: Alex Ciutacu

27.02.2018, 19:17 180

Valoarea acţiunilor Netflix a crescut cu 45% de la începutul anului, iar analiştii de pe Wall Street cred că acesta ar putea fi doar începutul, potrivit Business Insider.

Craig Huber de la Huber Research Partners a transmis pentru Business Insider că preţul ţintă pentru acţiunile Netflix este de 300 de dolari, dar „nu ar fi surprins dacă ar ajunge la 350 de dolari” până la sfârşitul anului. La momentul redactării materialului, valoarea acţiunilor Netflix se situa la 293 de dolari.

Compania devine din ce în ce mai populară, atingând un număr record de abonaţi la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru din 2017. Dacă în Statele Unite a depăşit 54 de milioane de utilizatori, după ce a adăugat încă 8,3 milioane de date în al patrulea trimestru, la nivel global Netflix depăşeşte 100 de milioane de utilizatori.

Huber susţine că piaţa internaţională de servicii de streaming online va continua să înregistreze creştere. „Există foarte mult loc de creştere ca volum de utilizatori pe plan internaţional pentru Netflix”, crede acesta.

În timp ce serviciul Amazon Prime câştigă o cotă de piaţă din ce în ce mai mare,  în special în Asia, Huber susţine că nu este o concurenţă reală. „Nu sunt îngrijorat cu privire la Amazon Prime, sincer”, a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO