Business Internaţional

Consumul a crescut în Marea Britanie cu 0,7%

Consumul a crescut în Marea Britanie cu 0,7%

Autor: Departamentul Economic

26.05.2016, 14:43 91

Creşterea a ajutat să se amortizeze impactul scăderii exporturilor şi investiţiilor.Creşterea economică generală a încetinit la 0,4%, faţă de 0,6% în trimestrul patru, potrivit estimărilor iniţiale.

În timp ce incertitudinea îşi va spune cuvântul în investiţii şi angajări, cei care militează pentru Brexit susţin că o încetinire a economiei se va întâmpla indiferent de rezultat, din cauza peisajului la nivel global.

Banca Angliei a redus prognoza de creştere economică de luna aceasta, în timp ce oficiali de top din Marea Britanie spun că este posibil să fie nevoie de şi mai multe măsuri de stimulare economică în cazul în care se votează rămânerea în UE.

Lira sterlină a crescut pentru a treia zi consecutiv, apropiindu-se de maximul ultimelor trei săptămâni în raport cu dolarul, după ce un sondaj arată că aproape 65% dintre britanici cred că Regatul Unit va rămâne în Uniunea Europeană după referendumul din 23 iunie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO