Business Internaţional

Controversatul miliardar Donald Trump a devenit cel mai puternic om din lume: Noul preşedinte al Statelor Unite a depus jurământul. ”De acum încolo va fi o nouă politică: America va fi pe primul loc. Vom aduce înapoi în ţară companiile noastre

Controversatul miliardar Donald Trump a devenit cel mai...

Autor: Ştefan Stan

20.01.2017, 18:08 12390

Donald Trump a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, după ce Mike Pence, noul vicepreşedinte, a făcut acelaşi lucru.

Donald Trump a vorbit în discursul său despre schimbarea politicii Americii, şi despre faptul că de acum încolo America va fi pe primul loc. ”America va câştiga din nou, ca nicicând până acum. Vom aduce joburile înapoi, graniţele noastre, vom readuce bogăţia şi ne vom readuce în ţară visele. Vom aduce înapoi companiile noastre şi vom proteja graniţele şi joburile. Vom construi noi drumuri, noi autostrăzi, aeroporturi, tunele, căi ferate, pe teritoriul întregei noastre naţiuni. Vom oferi locuri de muncă oamenilor noştri, ne vom asigura că există locuri de muncă în ţară. Vom avea de acum două reguli: Cumpără american şi angajează americani”

”Vom avea o nouă politică de acum încolo: America va fi pe primul loc. America va câştiga din nou, ca nicicând până acum. Ne vom lua înapoi graniţele şi joburile. Vom aduce joburile înapoi, graniţele noastre, vom readuce bogăţia şi ne vom readuce în ţară visele. Vom aduce înapoi companiile noastre şi vom proteja graniţele şi joburile. Vom construi noi drumuri, noi autostrăzi, aeroporturi, tunele, căi ferate, pe teritoriul întregei noastre naţiuni. Vom oferi locuri de muncă oamenilor noştri, ne vom asigura că există locuri de muncă în ţară. Vom avea de acum două reguli”. 

"Statele Unite au investit milioane de dolari pentru îmbogăţirea altor ţări; de acum, promit un efort naţional major pentru reconstruirea ţării noastre şi pentru îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de toţi", a afirmat Trump după depunerea jurământului.

"Voi lupta pentru voi cu toată puterea mea, nu vă voi părăsi niciodată. America va începe să câştige din nou aşa cum nu a mai făcut până acum. America va fi pe primul loc", a spus Trump.  "Le mulţumesc preşedintelui Barack Obama şi Primei doamne, Michelle Obama, pentru ajutorul extraordinar oferit în perioada de tranziţie. Au fost minunaţi", a subliniat Trump, criticând apoi sistemul politic clasic de la Washington.

"Nu este vorba de un transfer al puterii de la un partid la altul; acum, se transferă puterea înapoi poporului, pentru reunificarea ţării", a subliniat Trump.  "Aceasta este ziua cetăţenilor. Este sărbătoarea cetăţenilor; Statele Unite ale Americii sunt ţara voastră", a afirmat Trump.  "

Vom urma două reguli stricte: cumpăraţi produse americane şi angajaţi americani. Trebuie să gândim la nivel mare şi să visăm la un nivel şi mai mare. Vom opri carnagiul infracţiunilor şi vom pune America pe primul loc", a insistat Donald Trump.

Vom fi protejaţi cu precădere de Dumnezeu. Vom căuta prietenie şi de bună cooperare cu alte ţări, având în vedere ideea că trebuie să punem interesul nostru pe primul plan.”

 

Donald Trump urmează să depună jurământul pentru a deveni al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

Protestatari cu cagule au spart vitrinele unor magazine, vineri, în cursul protestelor faţă de învestirea în funcţie a noul preşedinte al SUA, Donald Trump.

Preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, a părăsit vineri Biroul Oval de la Casa Albă pentru ultima dată, urmând să îi predea puterea succesorului său, Donald Trump, relatează presa americană.

Melania Trump, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, va purta ţinute semnate de creatorii de modă Ralph Lauren şi Karl Lagerfeld, la ceremonia de învestire a soţului, Donald Trump, în funcţia de preşedinte al SUA, relatează Harper's Bazaar.

Melania Trump, fost fotomodel, va avea nevoie de doua tinuţe pentru ceremonia de învestire a soţului său, Donald Trump: o vestimentaţie de zi, când preşedintele Donald Trump va depune jurământul în faţa camerelor de luat vederi, dar şi o rochie de seară pentru balul inagural.

Designerii Ralph Lauren şi Karl Lagerfeld vor asigura ţinutele de gală ale Primei Doamne a Statelor Unite. Melania va purta o ţinută a creatorului de modă Ralph Lauren pe timp de zi şi rochii de seară, din colecţia couture, semnate de Karl Lagerfeld, directorul de creaţie al casei Chanel, la balul organizat cu prilejul învestiturii.

Nu există informaţii certe despre brand-ul pe care îl va reprezenta Lagerfeld prin rochiile pe care i le-a recomandat Melaniei Trump. Karl Lagerfeld se află la conducerea mai multor brand-uri de modă, printre care Fendi, dar şi un brand ce-i poartă numele.

Pe de altă parte, presa americană mondenă face şi o speculaţie: este posibil ca Trump să poarte tot o ţinută semnată de Lagerfeld.

Mai mulţi creatori de modă au refuzat să asigure ţinute pentru Melania Trump, printre care Tom Ford, Marc Jacobs şi Sophie Theallet. Tom Ford a refuzat cu un comentariu caustic la adresa Primei Doamne: "Vestimentaţiile mele se fabrică în Italia, preşedintele şi Prima Doamnă trebuie să poarte veşminte fabricate în SUA, care să reprezinte poporul american."

Donald Trump a reacţionat după declaraţia lui Tom Ford, cu o replică cinică, într-un interviu pentru Fox& Friends: "Soţia mea nu i-a cerut lui Tom Ford s-o îmbrace. Nu e fan Tom Ford. Nici eu nu-l apreciez."

Iată o scurtă biografie a Melaniei Trump, Prima Doamnă a Americii:

Melania este cu 24 de ani mai tânără decât Donald Trump. Născută în Slovenia, în 1970, Melania Trump a declarat că victoria lui Trump va fi un pas "fenomenal" pentru ea.

După o carieră înfloritoare de fotomodel, de-a lungul căreia a realizat pictoriale pentru reviste celebre, printre care Allure, Harper Bazaar, GQ, Vanity Fair, sau Elle, Melania Trump şi-a continuat cariera pe micile ecrane, în talk-show-ul "The View".

A fost acuzată într-o vreme că are un trecut de damă de companie (escort girl). Dar Melania a negat cu tărie aceste acuzaţii. În luna iulie a anului 2016, a fost stigmatizată în mass media pentru că a plagiat grosier un discurs al Primei Doamne a Americii de la acea vreme, Michelle Obama.

Pentru viitorul preşedinte, Donald Trump, soţul său, Melania Trump, este "o persoană luminosă, mai frumoasă pe interior decât se vede la exterior".

Melania s-a căsătorit cu celebrul om de afaceri în 2005. Printre oaspeţii de la nuntă s-au numărat Bill şi Hillary Clinton.

Melania lucrează îndeaproape cu mai multe organizaţii de caritate precum Crucea Roşie din America sau Fundaţia pentru Cercetarea Cancerului de Sân, relatează rtl.fr. Soţia lui Trump pare gata să-şi îndeplinească cu seriozitate rolul de Primă Doamnă a Americii.

 
 

Barack Obama, aflat în ultima zi de mandat, a părăsit definitiv Biroul Oval vineri.

Obama, care s-a aflat la putere opt ani, va merge alături de soţia sa, Michelle, la ceremonia de învestitură de la Capitoliu, unde îi va preda puterea lui Donald Trump.

"Să slujesc poporul american a fost onoarea vieţii mele", a transmis Barack Obama în ultimul mesaj prin Twitter în calitatea de preşedinte al SUA.

"Nu mă voi opri. Voi fi acolo pentru voi ca cetăţean, inspirat de vocile voastre pentru adevăr şi dreptate, bună dispoziţie şi dragoste", a subliniat Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO