Business Internaţional

Coreea de Nord a început să difuzeze emisiuni prin megafoane la graniţa cu statul sud-coreean

Coreea de Nord a început să difuzeze emisiuni prin...

Autor: Raluca Manga

08.01.2016, 17:34 298

Autorităţile de la Seul au decis să reia, vineri, difuzarea unor emisiuni de propagandă sud-coreene extrem de sensibile la frontiera intercoreeană, în timp ce puterile lumii încearcă să impună sancţiuni Coreei de Nord, după ce acest stat a anunţat că a efectuat un test nuclear.

Aceste mesaje transmise la difuzoare critică regimul autoritarist al liderului nord-coreean Kim Jong-un şi abuzurile acestuia în domeniul drepturilor omului şi laudă totodată realizările democratice ale Coreei de Sud.

Difuzate în 11 puncte, de-a lungul frontierei, transmisiunile includ cântece pop şi pot fi auzite pe o rază de până la zece kilometri.

Ele au fost întrerupte în august, în cadrul unui acord vizând să dezamorseze tensiunile între cele două state, aflate tehnic în continuare în stare de război, având în vedere că Războiul Coreei (1950-1953) s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Phenianul a anunţat că a testat miercuri o bombă cu hidrogen, un tip de armă mai puternică decât cele pe care le-a testat anterior, însă numeroşi experţi şi-au exprimat scepticismul faţă de această revendicare.

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia exercită presiuni în vederea unei înăspriri a sancţiunilor impuse regimului nord-coreean.

Consiliul de Securitate al ONU a promis miercuri să impună "măsuri semnificative" Phenianului şi a anunţat că va începe să redacteze o rezoluţie în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO