Business Internaţional

Coreea de Nord ar putea pregăti testarea unei rachete balistice intercontinentale ar putea pregăti testarea unei rachete balistice intercontinentale

Coreea de Nord ar putea pregăti testarea unei rachete...

Autor: Raluca Manga

19.01.2017, 09:58 55

Agenţiile sud-coreene de informaţii au anunţat, miercuri, că au reperat recent că bucăţi de rachetă sunt transportate şi că acestea ar putea fi jumătatea inferioară a unei rachete alistice intercontinentale (ICBM), generând temeri că o testare ar fi iminentă, scrie ziarul Chosun Ilbo, citând surse militare neidentificate.

"Era diferită de o rachetă Musudan obişnuită în ceea ce priveşte lungimea şi forma", spunea sursa pentru Chosun Ilbo.

Liderul nord-coreean Kim-Jong-un a anunţat, în mesajul televizat de Anul Nou, că ţara sa este aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale, o astfel de rachetă având capacitatea de a atinge teritoriul Statelor Unite.

"Suntem în fazele finale în ceea ce priveşte testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale", a declarat atunci Kim.
Phenianul este "o putere militară a Estului care nu poate fi atinsă nici de cel mai puternic inamic", a adăugat acesta.

În ultimul an, regimul totalitar nord-coreean a efectuat două teste nucleare şi a lansat numeroase rachete balistice în scopul dezvoltării unei sistem balistic capabil să lovească teritoriul continental al Statelor Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO