Business Internaţional

Coreea de Nord respinge acuzaţiile Statelor Unite privind sponsorizarea traficului de persoane

Coreea de Nord respinge acuzaţiile Statelor Unite...

Autor: Andrei Ionascu

30.06.2017, 16:53 84

Raportul anual al Departamentului de Stat american privind traficul de persoane a plasat Coreea de Nord pe lista ţărilor care sponsorizează această activitate infracţională, pentru al 15-lea an consecutiv.

"Distribuirea acestui raport reflectă planul nesăbuit al administraţiei Trump pentru a înăbuşi Coreea de Nord", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului nord-coreean de Externe.

Potrivit agenţiei de ştiri din Coreea de Nord, KCNA, "dacă Rex Tillerson crede că farsele privind încălcări ale drepturilor omului şi sancţiuni ne pot afecta, atunci este un idiot care nu are niciun simţ al realităţii". Nord-coreenii susţin că diplomatul american a vorbit mereu de rău despre ţara lor.

În raportul SUA se arată că Phenianul sponsorizează "traficul de fiinţe umane prin utilizarea muncii forţate în lagărele de detenţie şi în centrele de pregătire a forţei de muncă, facilitarea muncii forţate în rândul studenţilor şi furnizarea forţei de muncă unor companii străine prin contracte bilaterale".

Totodată, cetăţenii nord-coreeni care lucrează în ţări străine sunt forţaţi să trimită bani mulţi în ţară, pe care regimul de la Phenian i-ar folosi pentru dezvoltarea unor programe nucleare şi de rachete balistice.

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a precizat că între 52.000 şi 80.000 de nord-coreeni lucrează forţat în străinătate, în principal în Rusia şi China. Mulţi dintre aceştia lucrează 20 de ore pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO