Business Internaţional

Coreea de Nord: schimburi comerciale în creştere cu China în pofida sancţiunilor

Coreea de Nord: schimburi comerciale în creştere cu...

Autor: Catalina Apostoiu

25.09.2017, 00:00 432

Importurile şi exporturile de bunuri între cele două state au atins 604,27 milioane de dolari în august comparativ cu 456,16 milioane de dolari în iulie, potrivit datelor statistice ale administraţiei chineze citate de La Tribune.

Comerţul dintre China şi Coreea de Nord a continuat să crească în august în pofida deciziei ONU de a impune sancţiuni economice împotriva regimului nord-coreean. Schimburile comerciale dintre cele două ţări au atins chiar cel mai ridicat nivel din decembrie 2016. Cifra pe august 2017 s-a situat sub cea din august 2016, însă acest lucru nu a împiedicat dictatura nord-coreeană să înregistreze luna trecută un avans record al PIB-ului pe ultimii 17 ani.

Rolul Chinei este controversat în ceea ce priveşte rezolvarea problemei testelor nucleare ale Phenianului. A doua mare economie mondială este în special acuzată de Statele Unite că nu şi-a redus suficient schimburile cu Phenianul şi că afişează o severitate de faţadă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO