Business Internaţional

Coreea de Sud anunţă un plan de 40 mld. dolari pentru stimularea economiei

Coreea de Sud anunţă un plan de 40 mld. dolari pentru...
24.07.2014, 12:18 243
Coreea de Sud a anunţat joi că va cheltui 40 de miliarde de dolari pentru stimularea economiei, după ce în al doilea trimestru PIB-ul a înregistrat cel mai lent avans din ultimul an, iar finanţele locale au avertizat că statul asiatic este ameninţat de recesiune, scrie AFP.
 
Ministrul de Finanţe al Coreei de Sud şi-a redus prognoza de creştere economică pentru anul 2014 la 3,7%, de la 4,1%, invocând tragedia nautică din luna aprilie care a afectat puternic consumul intern.
 
Securitatea transporturilor publice a devenit un subiect extrem de important în această ţară după naufragiul feribotului Sewol, pe 16 aprilie, în care au murit peste 300 de persoane, majoritatea liceeni care efectuau o excursie şcolară.
 
Un sfert din banii alocaţi în planul de stimulare a economiei vor fi cheltuiţi pe măsuri fiscale, restul fondurilor fiind direcţionate spre finanţarea unor proiecte publice.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO