Business Internaţional

Coreea de Sud: Brokerii Deutsche Bank, acuzaţi de destabilizarea pieţei

Coreea de Sud: Brokerii Deutsche Bank, acuzaţi de destabilizarea pieţei

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

22.08.2011, 13:33 967

Divizia de brokeraj a Deutsche Bank din Coreea de Sud şi patru angajaţi ai acesteia au fost puşi sub acuzare în această ţară, pentru că ar fi provocat destabilizarea acţiunilor la bursă, în noiembrie anul trecut, transmite Bloomberg.

Comisia pentru Servicii Financiare din Coreea de Sud a anunţat în februarie că cinci angajaţi ai băncii germane au conspirat pentru manipularea pieţei, provocând pe 11 noiembrie reducerea capitalizării de piaţă a indicelui Kospi cu 27 de miliarde de dolari, în ultimele zece minute ale tranzacţiilor.

Deutsche Bank nu a mai avut dreptul să efectueze tranzacţii cu acţiuni şi instrumente derivate în nume propriu timp de şase luni, începând cu 1 aprilie, aceasta fiind cea mai aspră penalizare aplicată unei companii de brokeraj din această ţară.

"Este regretabil că procuratura din Seul a decis să pună sub acuzare divizia de brokeraj Deutsche Securities Korea (DSK)", se arată într-un comunicat al băncii germane, în care se arată că DSK neagă acuzaţiile.

Deutsche Bank a precizat că operaţiunile băncii în Coreea de Sud nu sunt afectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO