Business Internaţional

Coreea de Sud reiterează disponibilitatea relansării dialogului cu regimul din Coreea de Nord

Coreea de Sud reiterează disponibilitatea relansării...

Autor: Mihai Draghici

10.08.2017, 20:07 68

După ce preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un a atras atenţia că analizează posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, aparţinând Statelor Unite.

Schimbul de replici dure între regimul stalinist de la Phenian şi Administraţia Donald Trump a generat panică în Coreea de Sud şi în Japonia.

"Tensiunile militare sau un conflict armat în Peninsula Coreea nu vor fi în avantajul nimănui", a reacţionat Park Soo-Hyun, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Coreei de Sud.

"Consiliul sud-coreean pentru Siguranţă Naţională va întreprinde acţiuni diplomatice active pentru diminuarea tensiunilor; uşa rămâne deschisă pentru reluarea dialogului cu Administraţia din Coreea de Nord", a precizat oficialul sud-coreean, potrivit cotidianului Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO