Business Internaţional

Coşmarul britanicilor devine mai real ca niciodată: Goldman Sachs şi HSBC participă la exodul locurilor de muncă din finanţe din Marea Britanie după Brexit

Coşmarul britanicilor devine mai real ca niciodată:...

Autor: Anca Olteanu

19.04.2017, 13:35 46315

UBS, Goldman Sachs şi HSBC se numără printre băncile care au anunţat că vor muta angajaţii din Marea Britanie în alte state din UE, în contextul în care băncile se aşteaptă ca Brexitul să aducă limitări asupra libertăţii de mişcare în statele membre ale blocului comunitar, scrie Bloomberg.

UBS, cu sediul în Basel, Elveţia, va muta 1.500 de locuri de muncă în Frankurt, din totalul de 5.000 de angajaţi pe care îi are în Marea Britanie.

Goldman Sachs, cu sediul în New York, Statele Unite va muta 1.000 de locuri de muncă în Frankfurt, din totalul de 6.000 de angajaţi pe care îi are în ţară. HSBC, cu sediul în Londra, va muta 1.000 de joburi în Paris, din cele 5.000 din Marea Britanie, iar Barclays, care are sediul tot în Londra, va muta 150 de joburi în Dublin, din totalul de 10.000 de angajaţi din Marea Britanie.

Alte bănci care au mulţi angajaţi în Marea Britanie sunt Deutsche Bank (9.000), Citigroup (9.000) şi Credit Suisse (6.600), dar acestea nu au anunţat dacă vor muta angajaţi în alte state.

Grupul de lobby TheCityUK anticipează că aproape 70.00 de locuri de muncă din sectorul financiar sunt în pericol, deşi estimările variază. Implicaţiile pentru Marea Britanie sunt substanţiale în contextul în care serviciile din sectorul financiar şi al celorlalte sectoare aduc anual 190 de miliarde de lire, reprezentând 12% din economia britanică.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO