Business Internaţional

Cota de piaţă a Volkswagen a ajuns la miminum ultimilor cinci ani

Cota de piaţă a Volkswagen a ajuns la miminum ultimilor...

Autor: Ştefan Stan

16.06.2016, 10:09 37261

Cota de piaţă a Volkswagen în Europa s-a contractat luna trecută cel mai mult din decembrie, în condiţiile în care efectele scandalului emisiilor au împiedicat producătorul german să profite de îmbunătăţirea sentimentului cumpărătorilor din piaţă.

Vânzările în primele cinci luni ale grupului Volkswagen, inclusiv Skoda Seat şi Audi, au reprezentat 23,9% din noile înmatriculări din regiune, cel mai jos din 2011, faţă de 25% anul trecut. La nivel de industrie, vânzările au crescut cu 9,7%, la 6,58 de milioane de maşini vândute, însă creşterea Volkswagen este cu mult în urma pieţei, de numai 4,9%, potrivit datelor furnizate de Asociaţia Producătorilor de Automobile.

Imagini incredibile cu viaţa copiilor bogaţi din Dubai

Cum arată rusoaica de 23 de ani care a renunţat la cariera de economist pentru a ajunge cea mai frumoasă stewardesă din Rusia

Măsurile de stimulare oferite de Banca Centrală Europeană au ajutat la creşterea încrederii economice în luna mai la maximul ultimelor patru luni în zona euro. Aceasta a dus la o creştere a cererii pentru maşini de la Renault, Fiat sau BMW, care ademenesc consumatorii cu noi utilitare sport.

În contrast, creşterea la Volkswagen a fost ţinută în frâu de rechemări de maşini şi de procesele care au ţinut scandalul emisiilor viu în mintea cumpărătorilor.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO