Business Internaţional

Cum crede JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari bănci americane care a supravieţuit crizei din 2008, că va arăta următoarea criză financiară: Acţiunile americane vor scădea cu 20%, preţurile energiei şi ale materialelor de bază vor scădea cu o treime, iar bursele de pe pieţele emergente vor scădea cu 50%

Cum crede JPMorgan Chase, una dintre cele mai mari bănci...

Autor: Alex Ciutacu

16.09.2018, 10:13 1817

La un deceniu după prăbuşirea Lehman Brothers care a devastat pieţele şi a determinat companiile şi guvernele lumii să apeleze la măsurile de urgenţă, strategii JPMorgan Chase au creat un model funcţional menit să determine când va începe următoarea criză şi cât de severă va fi, potrivit Bloomberg.

Strategii susţin că investitorii ar trebui să se pregătească pentru acest moment până în 2020.

Vestea bună este că, următoarea criză va genera probabil o lovitură mai puţin dură decât cea anterioară, potrivit analiştilor băncii.

Vestea proastă: Lichiditatea redusă încă de la implozia din 2008 reprezintă un punct slab pentru sistemele financiare globale.

Modelul JPMorgan a calculat modul în care ar trebui se arate următoarea criză financiară, pe baza situaţiilor din piaţă de acum, a dobânzilor de referinţă, a inflaţiei din economiile emergente şi a situaţiei burselor din lume.

Ca urmare, strategii băncii susţin că în cadrul unei noi crize financiare bursele americane vor scădea cu circa 20%, preţurile energiei vor scădea cu 35%, preţul materialelor de bază va csădea cu 29%, datoriile guvernamentale în pieţele emergente vor creşte cu 2,79%, iar bursele de pe pieţele emergente vor suferi scăderi de până la 48%, în timp ce valutele se vor prăbuşi în medie cu 14%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO