Business Internaţional

Creştere neaşteptată a încrederii consumatorilor americani, până la un maxim pe 16 ani

Creştere neaşteptată a încrederii consumatorilor...

Autor: Catalina Apostoiu

30.03.2017, 00:00 138
Optimismul consumatorilor americani a urcat în luna martie până la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 16 ani, în condiţiile în care americanii au devenit mai încrezători în actualele şi viitoarele condiţii, scrie Bloomberg. Indicele încrederii a avansat la 125,6, cel mai ridicat nivel din decembrie 2000, de la 116,1 în februarie. Procentul celor care au declarat că un număr mai mare de locuri de muncă vor fi disponibile în următoarele luni a crescut la 24,8%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 1983, de la 20,9%.

Încrederea în accelerarea creşterii economice de la alegerea lui Donald Trump, dublată de avansul acţiunilor şi situaţia bună de pe piaţa muncii, au împins optimismul consumatorilor la noi recorduri. În acelaşi timp, însă, încrederea ar putea scădea în lunile următoare în cazul în care şi alte părţi ale agendei lui Trump se vor lovi de un blocaj. Procentul gospodăriilor care se aşteaptă la o creştere a veniturilor în următoarele şase luni a avansat la 21,5% în această lună, cel mai ridicat nivel din 2006, de la 19,2%, în timp ce 27,1% din consumatori au spus că se aşteaptă la condiţii de business mai bune în următoarele şase luni, cel mai ridicat procent din decembrie 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO