Business Internaţional

Creşterea PIB-ului polonez, sub lupă

Creşterea PIB-ului polonez, sub lupă

Autor: Catalina Apostoiu

20.11.2017, 00:00 351

Creşterea accelerată a PIB-ului Poloniei se datorează în mare măsură ciclului favorabil de business la nivel mondial, potrivit lui Janusz Jankowiak, economist-şef al Polska Rada Biznesu, citat de Warsaw Voice.

Economia poloneză s-ar putea dezvolta într-un ritm mai alert dacă guvernul nu ar fi introdus unele reglementări care sporesc riscurile pentru sectorul de afaceri, susţine Malgorzata Starczewska-Krzysztoszek, economist-şef al grupului de lobby al angajatorilor Konfederacia Lewiatan, care puse sub semnul întrebării mult-lăudatele facilităţi introduse de guvern pentru antreprenori.

Guvernul a luat de asemenea unele decizii care au agravat problema deficitului de forţă de muncă, reducerea vârstei de pensionare şi schema de susţinere a familiilor 500+ fiind citate ca exemple în acest sens de către Jankowiak. Programul 500Ă este benefic pentru economie, impulsionând consumul, argumentează însă Krzegorz Ogonek, economist în cadrul BZ WBK. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO