Business Internaţional

Creşteri pe bursa americană după ce investitorii se uită cu optimism la Grecia

Creşteri pe bursa americană după ce investitorii se uită cu optimism la Grecia

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

22.06.2011, 10:16 636

Bursa de la New York a închismarţi în urcare pentru cea de-a patra şedinţă consecutiv, datorităsperanţelor tot mai mari că Grecia va evita intrarea înincapacitate de plată pe datoria de stat, transmiteReuters.

Indicele Dow Jones IndustrialAverage a urcat cu 0,91%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 acrescut cu 1,34%. Piaţa Nasdaq a închis cu o apreciere de 2,19%,cea mai puternică din octombrie.

S&P 500 a avut cea mai bunăşedinţă din ultimele două luni, dar investitorii consideră căavansul ar putea fi alimentat de tranzacţiile speculativedeterminate de preţurile scăzute ale acţiunilor după trenduldescendent prelungit din ultimele săptămâni.

Indicele Nasdaq a revenit pe pluspe ansamblul întregului an, datorită creşterii acţiunilor dinindustria tehnologiei.

După închiderea bursei de la NewYork, premierul elen George Papandreou a câştigat votul deîncredere al parlamentului de la Atena pentru noul guvern desemnatîn urma remanierii de săptămâna trecută. Votul din parlamentul eleneste considerat un prim pas către soluţionarea crizei datoriilor destat din Grecia.

Învestirea noului guvern la Atenava pregăti terenul pentru noi împrumuturi de urgenţă din parteainstituţiilor financiare internaţionale, iar rezolvarea situaţieiar elimina o sursă constantă de îngrijorare de pe pieţelefinanciare cu privire la expunerea băncilor pe datoriile de statdin zona euro.

Rulajul de le Wall Street a fostuşor mai redus decât media zilnică a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO