Business Internaţional

Criză în America: Apocalipsa retailerilor americani continuă cu un lanţ de magazine care vinde parfumuri marca Trump

Perfumania Holdings este un retailer american cu drepturi exclusive de distribuţie a mai multor parfumuri marca Trump.

Perfumania Holdings este un retailer american cu drepturi exclusive de distribuţie a mai multor parfumuri marca Trump.

Autor: Catalina Apostoiu

28.08.2017, 22:00 2414

În primul trimestru al acestui an, fali­mentele din retailul american au atins un nivel record, 14 lanţuri anun­ţând planuri de căutare a protecţiei împo­triva falimentului, aproape peste nive­lul atins în întreg anul 2016.

Seria falimentelor a continuat, însă.

Ultimul retailer american impor­tant care întâmpină probleme, Perfu­mania Holdings, un retailer cu drepturi exclusive de distribuţie a mai multor parfumuri marca Trump, a anunţat un plan de recapitalizare şi depunerea unei cereri de protecţie împotriva falimen­tului, relatează Reuters.

Numărul cererilor de protecţie împo­triva falimentului depuse de re­tailerii americani stârneşte îngrijorare.

Până acum, în acest an, peste 300 de retaileri au solicitat protecţie împotriva falimentului, în creştere cu 31% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit BankruptcyData.com.

Deşi majoritatea cazurilor au fost înregistrate pe segmentul companiilor mici şi mijlocii, printre companiile cu probleme apar şi nume mari, ca Aeropostale, Payless ShoeSource, RadioShack, rue21, Gymboree, The Limited şi multe altele.  În luna aprilie, S&P Global Market Intelligence identifica 10 companii aflate în faţa riscului de a ieşi din afaceri în acest an. La acea vreme, analistul Camilla Yanuşevsky comenta în le­gă­tură cu factorii care i-au împins pe unii re­taileri pe marginea prăpastiei: „In­dustria tradiţională de retail resimte pre­siunea puternică venită din partea re­tailerilor online. Falimentele vor con­tinua probabil în 2018 şi pe mai de­parte. Retailerii care nu vor reuşi să se adap­­teze la preferinţele în schimbare ale consumatorilor sunt cei mai ameninţaţi.“

Dintre cei 10 retaileri incluşi pe lista S&P, nu toţi se vor închide, însă unii au făcut deja paşi în această direcţie.

Printre cei în pericol de a falimenta se numără Sears, Tailored Brands, Fenix Parts, Destination XL, Bon-Ton, DGSE Companies şi alţii.

Potrivit unui studiu realizat de Credit Suisse, lanţurile americane au anunţat închiderea a aproape 2.000 de magazine de la începutul anului, iar numărul închiderilor ar putea urca puternic, la 8.000, până la sfârşitul acestui an.

Există trei motive principale pentru criza din SUA: numărul prea mare de magazine, cei cu salarii mari se mută la oraş şi competiţia venită din partea retailerilor online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO